2024. április 23., kedd
FONTOS

Toborozzák a határvadászokat Békés megyében is

Jelentős migrációs nyomás nehezedik a déli határszakaszra, ezért a készenléti rendőrségen belül létrehoztak egy határvadász ezredet.
Ennek érdekében Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Békés, Hajdú-Bihar, és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében szerződéses határvadász felvételt hirdettek. Békésben az első lépésben 88 alkalmas embert toboroznak, akik majd a lőkösházi, a battonyai, és a gyulai határrendészeti kirendeltségen fognak szolgálatot teljesíteni.

A határvadászok feladata a járőrözés, a járműforgalom ellenőrzése, a migráció megelőzése, és az elfogások, előállítások. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányságon egy toborzócsoportot hoztak létre.

Az, aki megfelel a jelentkezés feltételeinek, vagyis magyar állampolgár, betöltötte a 18. életévét, de még nincs 55 éves, büntetlen előéletű, cselekvőképes, legalább alapfokú iskolai végzettségről, 8 évfolyam sikeres elvégzéséről kiállított bizonyítvánnyal rendelkezik és az egészségi, fizikai, pszichológiai alkalmassági szűréseken átesik, és bekerül az állományba, annak az illetménye az első hónapban, amikor részt vesz egy intenzív, 160 órás alapképzésen, akkor bruttó 300 ezer forintban részesül. Aki sikeresen teljesíti vizsgáit és szolgálatba áll, a teljesített órákért határvadász, illetve délutáni és éjszakai pótlékot kap. Ekkor a havi illetmény eléri a bruttó 400 ezer forintot.

Nézze meg ezt is:

Fókuszban az időskori mozgás

  Szerda délután a Gyulai Egészségfejlesztési Iroda szervezésében az egészség megőrzésével kapcsolatos előadást  tartottak  a …