2024. március 19., kedd
FONTOS

Még két bemutatóval készül a Gyulai Várszínház

Az elmúlt években hagyománnyá vált, hogy a Gyulai Várszínházban a mintegy két hónapos összművészeti fesztivál zárása tematikus napok köré épül. Székely János, Weöres Sándor, Márai Sándor és Szabó Magda után idén a 125 éve született Tamási Áron erdélyi író munkássága előtt tisztelegnek.

Elek Tibor igazgató elmondta, a három napos Tamási Áron Napok alatt 5 előadást láthatnak majd a színházkedvelők. Ezen felül egy tudományos konferenciával és kerítés kiállítással is készülnek, de péntek délután diákszínjátszó csoportok is fellépnek majd a kamarateremben. Pénteken a gyulai teátrum negyedik saját bemutatóját láthatják a nézők Tündöklő Jeromos címmel.

Szombaton két előadással készülnek a szervezők. A Boldog nyárfalevél című produkciót délután az Erkel Ferenc Művelődési Központban láthatják, este a várszínpadon az Énekes madár című darabot mutatják be. Vasárnap délután a Békéscsabai Jókai Színház hozza Gyulára a Vitéz lélek című előadást, este az Ördögölő Józsiás című darab lesz majd látható a tószínpadon a Forrás Színház, a Soproni Petőfi Színház, valamint a Zentai Magyar Kamaraszínház koprodukciójaként.
A tematikus napok után még három darabot láthat a nagyérdemű.

Kedden egy tánc-cirkuszi produkcióval készül a Duda Éva Társulat és a Nemzeti Táncszínház. A Gyulai Várszínház 59. Nyári Évadának zárásaként szerdán a Karinthy Színházzal közösen Carlo Gozzitól A szarvaskirály című darabot mutatják be.

Nézze meg ezt is:

Erkel Ferenc szépunokája mondott beszédet március 15-én, a Petőfi téren

    Hagyományosan a Kossuth téren kezdődött a március 15-ei ünnepi programsorozat. Ezen a helyszínen …