2024. március 19., kedd
FONTOS

A Gyulai Várfürdőre is hatással lesznek az emelkedő energiaárak

Nehezebben indult a nyári szezon, de mostanra telt házzal üzemel Gyula legnagyobb szálláshelye – fogalmazott Boros Zoltán. Az Erkel Hotel igazgatója kiemelte, a július és az egész augusztus is előreláthatólag ilyen foglaltsági adatokkal bír.

Augusztus 20-a idén nem hosszú hétvégére esik, ettől függetlenül így is sokan érkeznek Gyulára. Az Erkel Hotelben nem csökkent a tartózkodási idő, vannak olyan időszakok, amikor kifejezetten nőtt ez a tendencia. Boros Zoltán elmondta, az év vége mindig egy csendesebb időszak, de arra számítanak, idén is népszerű lesz Gyula.

A forró nyári időszak kifejezetten kedvez a fürdőknek, a legerősebb marketinges a nap – fogalmazott Kun Miklós. A Gyulai Várfürdő igazgatója kiemelte, a 2019-es referencia évhez képest elmaradnak, de így is a várakozást meghaladó számban érkeztek hozzájuk a vendégek.

Kun Miklós kiemelte, ha nem lesz nagyobb korlátozás az elkövetkezendő időszakban, akkor az év végéig több, mint 500 ezer látogató érkezhet a fürdőbe. Az élet persze a szezon után sem áll le, rengeteg feladatuk lesz az új gyermekparadicsommal is, hiszen most lényegében próbaüzemben működik az új attrakció. A jelentkező hibák kijavítása, a park rendbetétele mind olyan feladat, ami szeptemberben még előttük áll.

Az emelkedő energiaárak hatással lesznek a Gyulai Várfürdőre is. Egy évben 280-300 ezer köbméter gázt használnak el, amelyet szinte kizárólag az 50 méteres versenyuszoda fűtésére fordítanak.

Kun Miklós elmondta, az óvodai és az iskolai úszásoktatás a 25 méteres medencében, a lovardában, valamint az AquaPalotában lesz

Nézze meg ezt is:

Erkel Ferenc szépunokája mondott beszédet március 15-én, a Petőfi téren

    Hagyományosan a Kossuth téren kezdődött a március 15-ei ünnepi programsorozat. Ezen a helyszínen …