2024. április 19., péntek
FONTOS

Békésben is megkezdték a felkészülést a határvadászjelöltek

Az oktatás Orosházán zajlik, a képzést eredményesen befejező határvadászok a lőkösházi, battonyai és gyulai határrendészeti kirendeltségeken teljesítenek majd szolgálatot.

A Békés megyei Orosházán is elindult az oktatása azoknak, akik a Készenléti Rendőrség újonnan létrejövő, speciálisan az államhatár őrzésére és a jogellenes migráció megakadályozására irányuló feladatokat ellátó új állománycsoportjába jelentkeztek és teljesítették a felvételi követelményeket.

A leendő határvadászokat az első tanítási napjukon, 2022. augusztus 16-án dr. Kis Péter r. ezredes, rendőrségi főtanácsos, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság megbízott rendőrfőkapitánya és Nagy Gyula r. alezredes, a Készléti Rendőrség Regionális Bevetési Igazgatóság Bevetési Főosztály VIII., XXIV-es Bevetési Osztályának vezetője köszöntötte. A toborzás azonban a képzéssel párhuzamosan tovább folytatódik.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Humánigazgatási Szolgálata (Békéscsaba, Bartók Béla út 1-3., telefonszám: 66/523-700) folyamatosan várja azok jelentkezését, akik érdeklődnek a határvadász hivatás iránt.

Az Orosházi Határvadász Toborzó Iroda címe és telefonszáma: Orosháza, Gyopárosi út 1. Telefonszám: +36 30/663-1522, +36 30/ 144-3008. De Békés megyében is bármelyik rendőrkapitányságon és határrendészeti kirendeltségen lehet információt, segítséget kérni a jelentkezéshez.

A rendőrség honlapján is megtalálható a jelentkezés feltételeiről és a képzésről szóló tájékoztató.

Békés megyében a Lőkösháza, Battonya és Gyula Határrendészeti Kirendeltségeken látnak majd el szolgálatot a leendő határvadászok.

 

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …