2024. április 16., kedd
FONTOS

Két új kiállítás nyílik csütörtökön a Kohán képtárban

 

Július 24-én, a Magyar Géniusz vándorkiállítás végével bezárt a Kohán képtár.

A kiállítás bontása és a tér újrafestése után csütörtöktől két új tárlattal várják a látogatókat. A részletekről szerda délelőtt tartottak sajtótájékoztatót. Fekete-Dombi Ildikó, az Erkel Ferenc Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, még közel két hónapon át Gyulán tekinthető meg a Magyar Géniusz néprajzi összeállítása, amelyet Kohán György alföldi, paraszti ihletésű festményei egészítenek ki – ez az egyik újdonság.

A nagyobbik kiállító térben található Kohán alkotásokat Gyarmati Gabriella művészettörténész válogatta össze. A korábbi összeállítások leginkább azt igazolták, hogy Kohán művei a mexikói muralitákkal és az olasz monumentalistákkal mutat rokonságot.

A képtár időszaki kiállító részében Szilágyi András művészeti író modern és kortárs képzőművészeti magángyűjteményéből, egészen pontosan 58 képből nyílik tárlat. Szilágyi Andrástól elmondta, európai rangú művészek munkáit láthatja a közönség Gyulán.

Nézze meg ezt is:

Sokkolja a nézőket az Alzheimerről szóló film

  Péntek délután a művelődési házban vetítették Kollár István, Alzheimer című díjnyertes dokumentumfilmjét. A megdöbbentő …