2024. április 18., csütörtök
FONTOS

Sikeres és eredményes évadot zárt a Gyulai Várszínház

Közel két hónapja, június 24-én csendültek fel a Bánk bán klasszikus dallamai a gyulai várkertben.

Az azóta eltelt, közel két hónap alatt közel 50 programot valósítottak meg. Megszerveztek öt, különböző tematikájú fesztivált, melyek közül kettő zenei volt. A hat saját bemutató közül kettő kortárs magyar mű ősbemutatója volt.

A csütörtök délutáni, a teátrum igazgatósági épületében megtartott sajtótájékoztatón Elek Tibor igazgató tolmácsolta a művészeti tanácsadó testület szintén csütörtöki ülésén elhangzottakat, vagyis hogy eredményes és sikeres időszakot tudhat maga mögött a várszínház. A programokra mintegy tízezer néző váltott jegyet, de az ingyenesen látogatható rendezvények résztvevőit is ide számolva közel húszezer ember vett részt valamelyik, a várszínház által szervezett programon.

Elek Tibor emlékeztetett, tavaly azt mondta, nem lehet még egy olyan erős évadot megszervezni, ennek ellenére idén a nézőszám és jegyárbevétel meghaladta a 2021-est, vagyis gazdasági és szakmai értelemben is sikerről lehet beszélni.

Kónya István alpolgármester is elégedetten nyilatkozott a mögöttünk lévő közel két hónapról. Elmondta, bíznak abban, hogy Elek Tibor öt éves megbízatásának lejárta után is folytatja majd a munkát a teátrum élén.

A sajtótájékoztatón elhangzott, a művészeti és társadalmi tanácsadó testület döntése alapján az idei évad után is három szakmai díj odaítélésére tesznek javaslatot a gyulai képviselő-testület felé. Sík Ferenc-díjra javasolják Dér Andrást, az Apor Vilmosról szóló Mindenkinek mindene című darab rendezőjét. Havasi István-díjat javasolnak Márkó Eszternek, a Tündöklő Jeromos rendezőjének, az Őze Lajos-díjat pedig az Ifjú barbárokban Bartók Bélát alakító Imre Évának szánják.
 

Nézze meg ezt is:

Helyszíni szemle miatt lezárják a Sarkad és Gyula közötti útszakaszt

A Gyulai Rendőrkapitányság 2024. április 19-én, pénteken 10 óra és 11 óra 30 perc között …