2024. április 19., péntek
FONTOS

18 ittas vezető egy hét alatt Békés megyében

Békés megyében a rendőrök az elmúlt héten tíz gépi és nyolc nem gépi meghajtású járművezetővel szemben intézkedtek, akik a gyanú szerint ittasan közlekedtek.

Békés megyében 2022. augusztus 15-e és 2022. augusztus 21-e között közel 2000 járművezetőt szondáztattak meg a rendőrök azért, hogy az ittasan közlekedőket kiszűrjék a forgalomból. A légalkoholmérések eredménye 18 esetben mutatott pozitív értéket. Tízen gépi, míg nyolcan nem gépi meghajtású járművel közlekedtek, amikor ellenőrizték őket a rendőrök. Közülük az egyik járművezető, aki a gyanú szerint ittasan vezetett, balesetet is okozott 2022. augusztus 21-én 3 óra 15 perc körül Kétsoprony közelében. Autójával áttért a menetiránya szerinti bal oldalra, lesodródott az útról és árokba csúszott, végül felborult egy szántóföldön. A baleset során személyi sérülés nem történt, de a járművet vezető férfi elment a helyszínről. A rendőrök még aznap délelőtt megtalálták a 25 éves kétsopronyi férfit, akit orvosi vizsgálatra és mintavételre vittek.

Az ittas járművezetés baleseti veszélyforrást jelent a közlekedés többi résztvevőjére, mert az elfogyasztott alkohol nagymértékben tompítja az érzékszerveket, megnöveli a reakcióidőt és az indokolatlan kockázatvállalást, így az ittas járművezető másokat is veszélyeztethet. A rendőrség ezért továbbra is azt kéri, hogy ne üljenek ittasan volán mögé, és olyan járműbe se, amit valaki ittasan akar vezetni!

 

 

Nézze meg ezt is:

Helyszíni szemle miatt lezárják a Sarkad és Gyula közötti útszakaszt

A Gyulai Rendőrkapitányság 2024. április 19-én, pénteken 10 óra és 11 óra 30 perc között …