2024. április 20., szombat
FONTOS

70 győztest hirdettek Gyulán a Történelmi Íjász Világbajnokságon

Augusztus 20-án, szombaton véget ért a Történelmi Íjász Világbajnokság Gyulán.

Az íjászok három versenyszámban mérték össze tudásukat. A legtöbben a klasszikus íjászatban indultak, ahol 30, a távcéllövészet versenyszámban 24, míg a távlövés esetében 16 kategóriában hirdettek bajnokot. A Kerecsényi László Íjász Egyesület sikeresen teljesített a világbajnokságon.

Dugmonits Sándor, a Kerecsényi László Íjász Egyesület íjásza modern anyagú történelmi íj kategóriában mérettette meg magát a gyulai eseményen. Az első, 2016-os gyulai íjász világbajnokságon második, idén pedig két kategóriában is első lett. A klasszikus versenyszám mellett távcéllövésben is a dobogó felső fokára állhatott.

A magyarok a normál, klasszikus versenyszámokban voltak kiemelkedőek, szinte minden kategóriában állt egy hazai íjász a dobogón. A nemzetek közötti csapatversenyt a lengyelek és a németek előtt a magyarok nyerték. Távlövészetben az íjászok között Fehér Farkasként ismert Mónus József 50 font alatti kategóriában 451 méterrel világrekordot lőtt. A Kerecsényi László Íjász Egyesület néhány tagja legközelebb szeptember 17-én és 18-án a Történelmi Íjász Országos Bajnokságon méretteti meg magát a sárospataki Rákóczi várnál.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …