2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Strapabíróbb körforgalmat építenek a Tiborc utcában

Még idén áprilisban készültek a videó elején látható felvételek, akkor kezdődött meg a Tiborc utca egymilliárd forintos korszerűsítése. Egy a műanyag tartóban a régi út keresztmetszete látható, ennél az újat strapabíróbbra tervezték. Az utca nagyobb, rosszabb állapotban lévő szakasza teljes felújításon esik át ezekben a hónapokban. A Várkert utcai csatlakozástól a Nagyváradi úti kereszteződésig újraaszfaltozzák az utat. A munkálatok eddig a terv szerint alakultak.

Áprilisban egészen más kép fogadta az arra járókat a Popovits Jusztin és az Akácos utca kereszteződésénél lévő körforgalomnál. A beruházás félidejében az átalakulás még úgy is igen látványos, hogy a befejezésig sok teendő van még. Görgényi Ernő polgármester elmondta, a körforgalmat aszfalt helyett tehát betonból építik meg, ez egyben azt is jelenti majd, hogy az eredeti tervektől eltérően ez a csomópont hosszabb ideig lesz elzárva a forgalomtól, a betonnál több, mint 20 napos technológiai kötési idővel kell számolni.

A munkálatok a tervek szerint december elején fejeződnek be. Ez a határidő a körforgalommal kapcsolatos változások ellenére is tartható, a kivitelező eddig semmi olyan problémát nem jelzett, mely miatt csúszással kellene számolni.

 

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …