2024. április 18., csütörtök
FONTOS

Az idei nyár tapasztalatait az ősz folyamán értékelik ki a szakemberek

 

 

Az elmúlt időszakot erős szárazság jellemezte, többször harmadfokú hőségriadó volt érvényben. Az elmúlt napokban esett 35 milliméternyi eső hatása viszont már mindenhol, így a várkertben is látszik, kezd vissza zöldülni a terület.

Bányai György kiemelte, a városban folyamatosan figyelték, hogy a szárazságban, a hőségben hogy viselkedtek a közterületi növények. Az egynyári virágok mellett a cserjéket és a fákat is vizsgálták. Az előbbiek esetében azt tapasztalták a szakemberek, hogy vannak olyan fajták, melyek nem úgy nőttek, mint ahogy az elvárható lett volna tőlük. Mindez persze nem meglepő, mert még a 10-20 évvel ezelőtt elültetett fákat is meggyötörte az idei nyár. A tapasztalatokat majd az ősz folyamán fogják kiértékelni.

Bányai György elmondta, az előrejelzések azt mutatják, hogy a hétvégi 34-35 fok után visszaesik a hőmérséklet. Bíznak benne, hogy az évszaknak megfelelően tovább javul a helyzet.

Nézze meg ezt is:

Fókuszban a területfejlesztés

  Hétfőn nyolcadik alkalommal szervezett információs napot a Békés Vármegyei Önkormányzat a Csabagyöngye Kulturális Központban. …