2022. október 1., szombat
FONTOS

Nagy munkabírással és hittel építkeztek a békéscsabai pedagógusok

Hálaadó szentmisén búcsúztatták el a békéscsabai Savio Szent Domonkos Katolikus Általános Iskola vezetőjét, matematika–fizika tanárát, hitoktatóját, Caimacan Klárát, valamint férjét, Caimacan Octavian Mircea fizika–matematika szakos tanárt.

A férj felidézte, a temesvári egyetem fizikus–fizikatanári szakán ismerkedtek meg, a Ceaușescu-rendszerből menekültek el 1989-ben. Anyagi alapok nélkül, két gyermekkel jöttek át a határon úgy, hogy tudták, nincs visszaút. Dombegyházán telepedtek le, harmadik gyermekük már ide született. A békéscsabai katolikus iskola 1994-ben kezdte meg működését, az akkori plébános és az igazgató kereste meg őket, hogy jönnének-e tanítani.

Caimacan Klára, az intézmény igazgatója elmondta, az elmúlt harminc évben stabil tantestület állt fel, felfelé ível a gyermeklétszám, lelkületében, oktatási színvonalában is magas minőséget képvisel az intézmény.

Nézze meg ezt is:

Egy hét az evangélium közelségében

Az ÁGOTA közösség egyik missziója, hogy a családjukat nélkülöző gyermekek és fiatalok létállapotához érzékenyülve közvetíti számukra …