2022. szeptember 26., hétfő
FONTOS

Kiállítások, Sisi-maraton és díszlövések várják a látogatókat

Számos programmal készülnek a szeptemberre az Erkel Ferenc Nonprofit Kft. munkatársai.

Fábián Tamás kommunikációs vezető elmondta, az művelődési központban két kiállítást is megtekinthetnek az érdeklődők. Az 54. Gyulai Nyári Művésztelep tárlata szeptember 6-ig látható. Szeptember 9-én Novák Attila, Szuhaj György és Kukár István, vagyis a 3T néven ismert művészegyüttes vándor kiállításából nyílik tárlat. A Gyulai várban szeptember 2-án az 1566-os ostrom évfordulójának alkalmából díszlövésekkel emlékeznek meg a várvédő hősökről.

Szeptember 10-én szombaton Sisi-maratonnal készülnek az Almásy-kastélyban, melynek programjai délután hat órától éjfélig tartanak, és a kastélyparkban egy díjmentes vetítést is láthatnak majd az érdeklődők.

Fábián Tamás azt is elmondta, hogy a turisztikai főszezon végeztével, szeptemberben a nyitvatartások is változnak. Az Almásy-kastély, a Gyulai vár, valamint az Erkel Ferenc Emlékház hétfőnként zárva tart, a többi napon 10 és 18 óra között lesznek látogathatók. A Kohán Képtár és a Ladics-ház kiállítását fél-fél napon keresztül tekinthetik meg majd az érdeklődők.

Nézze meg ezt is:

Oktató kórház címet kapott a Békés Megyei Központi Kórház

A Gál Ferenc Egyetem ünnepélyes tanévnyitó ünnepségén adták át a Békés Megyei Központi Kórház számára az …