2024. április 19., péntek
FONTOS

Rengeteg programot kínál a Gyulai Pálinkafesztivál

Szeptember 15-e és 17-e között megrendezik a Gyulai Pálinkafesztvált – jelentették be péntek délelőtt, a rondellánál. A Dél-Alföld egyik legnagyobb gasztronómiai rendezvényét már 22. alkalommal kerül megrendezésre a Várkertben. Az immár 22. alkalommal megrendezett fesztiválon az ország pálinkagyártóinak több száz termékével ismerkedhetnek meg a látogatók, a legfontosabb hazai gyártók lényegében mindegyike képviselteti magát.

A programban idén is helyet kap a verseny eredményhirdetése, melyen újra részt vesznek a gyártók termékei is. Nem marad el a pálinkalovagrendek felvonulása, a Nemzeti Összetartozás Pálinkájának palackozása, illetve folytatódik az elmúlt években sikert aratott gasztronómiai sorozat, a Pálinka Ízutazás, és a Gazda és pálinka a konyhában című gasztronómiai látványfőzés és kóstoló is. Emellett a vendégek kipróbálhatják az idei év újdonságát, a mesterkurzus programot is.

A fesztivál szombati napján rendezik meg a Békés Megyei Vadász- és Horgásznapot, mely további programokkal egészíti ki a várkerti kavalkádot.

A programok sikeréhez a horgászok is hozzájárulnak.

A pálinkafesztivált szokás szerint a hazai könnyűzenei élet jeles képviselői teszik teljessé, a rendezvény ugyan belépődíjas, de minden nap egy bizonyos időpontig ingyenesen látogatható.

 

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …