2024. április 24., szerda
FONTOS

Rendőrök, polgárőrök és “Zebra Zsaruk” ügyelnek az iskolába érkező gyermekek biztonságára

Szeptember elsején elkezdődött a 2022/23-as tanév. Az elmúlt évek tapasztalataiból kiindulva nagy a forgalom Békéscsabán, a Petőfi utca és a Bartók Béla út kereszteződésénél, ezért csütörtök reggel a balesetek megelőzése érdekében rendőrök segítették az iskolához autóval érkező szülőket és az úttesten átkelő gyermekeket. Ehhez csatlakoztak a polgárőrök is, akik országszerte részt vesznek a rendőrség iskolakezdéssel kapcsolatos baleset-megelőzési programjainak lebonyolításában.

Békés megyében 27 iskolánál rendőrök, 42-nél pedig polgárőrök ügyelnek az intézményekbe érkező gyermekek biztonságára. A rendőrökkel 11 helyszínen „Zebra Zsaruk”, közlekedési ismereteket tanult diákok is szolgálatot teljesítenek.

A tanévkezdésre országszerte készül a rendőrség. A szülők egy nagyjából 30 perces intervallumban érkeznek a diákokkal az iskolákhoz, ekkor besűrűsödik a forgalom. A rohanás közepette sokszor meggondolatlanok a szülők.

A rendőrség munkatársai arra kérik a szülőket, hozzátartozókat, hogyha a gyerekeket óvodába, iskolába autóval viszik, akkor mindenféleképpen a megfelelő biztonsági ülést, magasítót használják. Emellett, hogyha a fiatal kerékpárral közlekedik, akkor a bicikli legyen jó műszaki állapotú, legyenek rajta lámpák, prizmák. A rendőrökkel a megyében kilenc településen Békésen, Békéscsabán, Gyulán, Köröstarcsán, Mezőberényben, Mezőkovácsházán, Szarvason, Orosházán és Zsadányban 11 helyszínen közlekedési ismereteket tanult diákok teljesítenek szolgálatot. A balesetek megelőzése érdekében fontos, hogy a szülők ismételjék át a gyermekekkel a legfontosabb szabályokat.

Nézze meg ezt is:

Rendőrök és rendőrségi dolgozók vehettek át jutalmat a Rendőrség Napján

  Szent György nap, a Magyar Rendőrség Napja alkalmából 2024. április 23-án állománygyűlést tartottak a …