2024. április 26., péntek
FONTOS

Hasznos tanácsok iskolakezdéshez: mivel segítsünk a különböző korosztályoknak?

A tanévkezdéssel kapcsolatban Szabó Enikő, a Gyulai Ifjúsági Központ vezetője adott tanácsokat az évre a szülők számára, amivel könnyebbé tehetik az iskoláskorú gyermekek számára ezt a hagyományosan nehéznek mondható időszakot.

Az alsó tagozatos diákokat nevelő szülőknek azt tanácsolta, hogy ne terheljék őket túl egyből, amint bekerülnek a közösségbe. Amennyiben lehet, ne azonnal kezdjen különböző iskola melletti különórákra járni, mert az eleinte, főleg az első osztályos tanulóknál még nagyon megterhelő lehet. Gyorsabban elfáradhatnak, ami hosszabb távon betegségek kialakulásához is vezethet.

Ebben az életkorban még nagyon fontos a szabad játék, valamint a közösség szerepe. A kötelező különóra ugyanis nem adja meg számukra azt a kötetlen szabadságot, ami a barátokkal és a játékkal elérhető.

Felső tagozatban is fontos a szülők szerepe az iskoláskorú gyereknél, ugyanis meg kell tanítani őket önállóan tanulni. Napközi után is érdemes kikérdezni a leckét, amit tanultak, hogy tisztában legyen a szülő azzal, hogy hol tartanak a tananyaggal, amiből akár beszélgetés is lehet.

Hetedik- nyolcadik osztályban már leginkább a pályaválasztásra figyeljenek oda a szülők. Beszélgessenek minél többet a gyermekkel, mérjék fel, melyek azok a területek, amelyek érdekesek lehetnek majd számára a továbbtanulás szempontjából.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …