2024. március 29., péntek
FONTOS

Télen is látogatható lesz a Mályvádi-erdő jelentős része

A Mályvádi-erdőben az őszi-téli vadászat miatt évtizedek óta nem látogatható terület nagyobbik része a DALERD és Körösök Völgye Turista Egyesület közötti egyeztetések nyomán kisebb korlátozással elérhető lesz a kirándulók, sportolók számára is.

Az ország kirándulók által látogatott erdőségeiben bevett gyakorlat, hogy ősszel akár egy hónapra is lezárnak nagyobb területeket, és vannak kisebb, időszakos korlátozások, de a Mályvádi-erdőben eddig az őszig egy egészen példátlan gyakorlat érvényesült, itt ugyanis közel hat hónapon át tiltották meg a belépést vadászat miatt.

A változások már a Délalföldi Erdészeti Zrt honlapján is megjelentek. A turista egyesület azt javasolja, ebben az időszakban is érdemes követni a felfestett, jelen esetben piros sáv jelzést.

A turista egyesület által közzétett térképen zölddel jelölték a DALERD vadászterületét. Itt a teljes, közel hat hónapon át tartó tiltás helyett egy éjszakai korlátozást vezettek be szeptember 20 – november 15 között. November 16-tól ez a korlátozás is megszűnik. A térképen pirossal keretezett terület a Körös-Delta Vadásztársasághoz tartozik, ott egyelőre a teljes tiltás érvényes, de tudomásunk szerint már zajlanak az egyeztetések az enyhítésről.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …