2024. július 16., kedd
FONTOS

Sisi maratont rendeznek szombat este, az Almásy-kastélyban

A videóban látható bútorokat is megnézhetik a látogatók a gyulai Almásy-kastélyban megrendezett Sisi-kiállításon, szombat este viszont Sisi maratont rendeznek, vagyis este 6 órától éjfélig kínálnak a látogatóknak olyan programokat Erzsébet halálának évfordulóján, melyek felkelthetik a korszak és a legendás királyné alakja iránt.

Négy helyiségben mintegy hatvan műtárgy és ábrázolás mesél a királynéról, s egy tucat interaktív installáció hozza közelebb személyiségét a látogatóhoz.

Fábián Tamás kommunikációs vezető elmondta, már kiállítás építésekor elhatározták hogy rendszeresen szerveznek kiegészítő programokat a kiállítás mellé az első a nemzeti lovasszínház bemutatója volt a várkerteben, a második pedig a szombati Sisi maraton lesz.
Az esemény nyitányaként felidézik Erzsébet legendásan jó lovas tudását, bemutatják azt, hogyan, milyen nyeregben ült a lovon.

A tényeken alapuló kiállítás mellett az este kísérő eseményei inkább az uralkodónőről szóló legendákra épít. A szervezők a Sisi-legendát három ikonikus filmmel is erősítik majd ezen az éjszakán. Este héttől ugyanis a kastélyparkban levetítik a Romy Schneider főszereplésével készült alkotásokat.
 

Nézze meg ezt is:

Egy II. András korabeli, 1212-ben kelt oklevél másolatát tanulmányozta Halmágyi Miklós

    Többnyire 18, 19 valamint 20. századi források találhatók a Magyar Nemzeti Levéltár Békés …