2024. április 20., szombat
FONTOS

Baleset Békésen és Orosházán, ittas vezető Gyulán

Békésen és Orosházán balesetnél helyszíneltek, Nagyszénáson és Gyulán ittas járművezetés gyanúja, míg Szeghalmon szabálysértés miatt intézkedtek a rendőrök.

 

Békés megyében 2022. szeptember 10-én két személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés a rendőrségre.

Békésen, a Kinizsi utca és a Szarvasi utca kereszteződésében 15 óra körül egy kerékpárral közlekedő férfi nem adott elsőbbséget egy személygépkocsinak és összeütköztek. A mentők a biciklist, akinél felmerült az ittasság gyanúja, könnyű sérüléssel vitték kórházba.

Orosházán, a Csizmadia Sándor utcában 20 óra 15 perc körül egy személyautó letért az útról és nekiütközött egy kerítésnek. A balesetben egy utas nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A járművet vezető 20 éves orosházi férfi ellen engedély nélküli szabálysértés miatt is indul eljárás, mert soha nem volt vezetői engedélye.

Ittas járművezetés gyanúja miatt intézkedtek a rendőrök 2022. szeptember 10-én 17 óra 15 perc körül Nagyszénáson, a Rákóczi Ferenc utcában. Egy segédmotor-kerékpár vezetőjénél az alkoholszonda pozitív értéket jelzett. A nagyszénási férfit a rendőrjárőrök előállították az Orosházi Rendőrkapitányságra. További két légalkoholmérés is megerősítette az ittasság gyanúját. A rendőrségen nemcsak büntetőfeljelentést tettek a 21 éves férfi ellen, hanem engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési eljárás is indul vele szemben, mert vezetői engedéllyel nem rendelkezik.

Szintén ittas jármű vezetés gyanúja miatt állítottak elő a rendőrök egy hevesi nőt 2022. szeptember 10-én 23 óra 45 perc körül Gyulán, a Petőfi térről. Nála is mindegyik mérés alkoholfogyasztást jelzett. Ezért a rendőrjárőrök a 21 éves nő jogosítványát elvették és büntetőfeljelentést tettek ellene.

Füzesgyarmaton, a Kossuth utcából 2022. szeptember 10-én 6 óra 45 perc körül előállítottak a rendőrjárőrök egy szeghalmi férfit. Személygépkocsit vezetett annak ellenére, hogy soha nem volt jogosítványa. A 34 éves férfit a Szeghalmi Rendőrkapitányság szabálysértési őrizetbe vette, és engedély nélküli vezetés szabálysértés miatt a rendőrök három napon belül bíróság elé állíthatják. Az igazoltatáskor a szonda alkoholfogyasztást jelzett az autósnál, ezért a rendőrök ittas járművezetés gyanúja miatt büntetőeljárást is indítottak ellene.

Nézze meg ezt is:

Évfordulót ünnepeltek a gyulai polgárőrök

  Öt éve adták át a Gyulai Bűnmegelőzési Polgárőr Egyesület irodáját, egyben a gyulai polgárőrök …