2024. április 19., péntek
FONTOS

20 éves lett a ZERGE Ifjúsági Túrasport Közhasznú Egyesület

Sós Imre elnök az elmúlt két évtized alatt az indulásra emlékszik vissza szívesen, amikor elkezdődött a 11 éven át megtartott evezés az Élővíz-csatornán.

Büszkék arra, hogy a kajak-kenu sportág hazai kiválóságainak többsége részt vett ezen a programon. Emellett a Békéscsabai Turisztikai Főpályaudvar számos egyedi kiállítással vonzotta az érdeklődőket.

Most egy nyolcvanas évekbeli telefonfülke várja azokat, akik ellátogatnak a főpályaudvarra. Teljesen felújították, újra lett festve és elhelyeztek benne egy, az 1980-as években használt piros telefonkészüléket is. Ez nem ad vonalat, viszont információs pontként működik, melyben 10 Békés megyei településről hallgathatunk meg érdekességeket.

Az első hanganyag azért kapta a “Halló, itt vagyok!” elnevezést, hiszen korábban ezzel a címmel volt műsora hétfőnként Szilágyi Jánosnak. Sós Imre felkereste a műsorvezetőt, aki telefonon be is jelentkezett az eseményen.

A hétfő délelőtti eseményen leleplezték a “Munkácsy Mihály díj(asok)” installációt is. Ezzel a díjjal a kiemelkedő képzőművészeti tevékenységet végző emberek munkáját ismerik el, az egyik ilyen művész, Verebes György Munkácsy Mihály-díjas képzőművész is részt vett a békéscsabai rendezvényen.

1950 óta több, mint 800-an kapták meg a Munkácsy Mihály-díjat, az ő nevüket lehet elolvasni a Békéscsabai Turisztikai Főpályaudvaron elhelyezett installáci

Nézze meg ezt is:

Karitatív rangadóra készülnek

  A Gyulasport Nonprofit Kft cégfilozófiájának kiemelt területe a karitatív segítségnyújtás, ami a jövő hétvégi …