2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Országjáró közlekedésbiztonsági programsorozat érkezett Gyulára

Az elsős és a másodikos általános iskolás gyermekeket szólítja meg a Road Safety –a biztonság az első elnevezésű országjáró közlekedésbiztonsági oktatási programsorozat, melyet szeptember 12. és 16. között Gyulán rendeznek meg.

A programokat a szervezők úgy állították össze, hogy a gyerekek egy elméleti rész után segítők közreműködésével, gokartokkal, elektromos mini autókkal, kerékpárokkal és rollerekkel mennek ki az ideiglenes KRESZ-pályára, ahol testközelből is megismerkedhetnek a közlekedési szabályokkal.

A hétfő délben megtartott sajtótájékoztatón Weingartner Balázs, a HUMDA, vagyis a Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség elnöke elmondta, a programot egy évvel ezelőtt indították azzal a céllal, hogy egy úgynevezett kettős edukációban részesítsék a fiatalokat.

Kovács József országgyűlési képviselő hangsúlyozta, számos közlekedési baleset elkerülhető lenne, ha időben elkezdenék az oktatást a fiataloknál, ezért örömteli, hogy Gyulára is elérkezett ez a program.

Görgényi Ernő polgármester elmondta, az önkormányzatoknak fontos feladataik vannak a közlekedésbiztonság és a balesetek megelőzése terén, ilyen többek között a balesetveszélyes csomópontok átépítése is.

A közlekedésbiztonsági edukációs program idáig közel harminc helyre látogatott el, a gyerekek közül több, mint ötvenezren részesültek játékos, közlekedésbiztonsági képzésben. Novemberig további nyolc városba látogatnak el.

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …