2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Megerősödhet a következő években a gyulai nemzetközi művésztábor

Javában folyt az alkotó munka kedd délelőtt, az önkormányzat vendégházában, amikor sajtótájékoztatón mutatták be a második gyulai nemzetközi művésztábor célkitűzéseit.

Az első ilyen eseményt 2019-ben, Ali Bassam kezdeményezésére és támogatása mellett hívták életre, a következő két évet a koronavírus járvány lehetetlenítette el, idén viszont újra eszközt ragadtak a határon inneni és azon túlról érkezett képzőművészek.

Művészeti szempontból a tábor résztvevői szabad kezet kaptak, nem volt olyan megkötés, mely a munkájukat szabályozta volna. Az első alkalommal Gyulán járó Bényi Éva a legszívesebben városképeket fest, azokon keresztül mutatja meg az embereket.

A határon túlról is többen érkeztek a művésztáborba, mely többek szerint már most jelentős rangot képvisel.

Nem állnának meg itt, már ami a tábor hírnevét, az itt megjelenő műalkotások nívóját illeti. Alim Adilov művészeti vezető azt mondta, szeretnék elérni azt, hogy a határon túl is az egyre inkább jegyzettek között emlegessék a gyulai tábort.

A gyulai önkormányzat a kezdetektől támogatta a művésztábor ötletét, és a kezdeményezés mellé állt – mondta Kónya István alpolgármester.

A táborban született képekből pénteken, az Almásy kastélyban nyílik időszaki kiállítás.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …