Témák:
– Péntek délután kihirdették az idei Nemzetközi Pálinka – és Párlatverseny eredményeit. Idén a legjobb magánfőzött párlat Bartik Ádám és neje, Megyer Könnye Sárga Vilmos párlata lett, a legjobb bérfőzetett párlat díját Pucsok Sándor Starking alma párlata nyerte.
– Hazai és határon túli magyar területekről érkezett almapárlatokból házasították az Almásy-kastély Stefánia-szárnyában a Nemzeti Összetartozás Pálinkáját. A gyulai fesztiválon ezúttal az alma játszotta a főszerepet.
– Főzőversennyel összekötött Békés Megyei Vadász- és Horgásznapot rendeztek szombaton, Gyulán. Az eseményen megnyitóján elhangzott, a pálinkafesztivál és a vadásznap egyszerre szól a gasztronómiáról, a turizmusról, a közösségépítésről és a nemzetegyesítésről.