2024. április 20., szombat
FONTOS

Oktató kórház címet kapott a Békés Megyei Központi Kórház

A Gál Ferenc Egyetem ünnepélyes tanévnyitó ünnepségén adták át a Békés Megyei Központi Kórház számára az oktató kórház címet.

Az egyetem Egészség- és Szociális Tudományi Kara az ápolás és betegellátás alapszakos hallgatók részére nyújott gyakorlati oktatás erősítése érdekében egyetemi gyakorló hely címet adományozott a gyógyító intézmény számára. Az intézményben gyakorlatot teljesítő hallgatók a kórházban dolgozó szakemberektől a mindennapi betegellátási feladatok ellátása során sajátíthatják el az elméleti ismeretek gyakorlatban történő alkalmazását.

Az oktató kórház címet az egyetem szabályzata szerint a rektor adományozta a kórház több éves egyetemi oktatási tapasztalataira alapozva. Az oktatókórház megfelelő feltételekkel, akkreditált osztályokkal működik, ahol az oktatást végző egészségügyi szakoktatók oktatási tapasztalattal rendelkeznek és alkalmasak a Kar által meghatározott tematikai követelményeinek teljesítésére.

Főiskolai és egyetemi végzettséggel rendelkező ápolási szakemberek folyamatosan tudományos tevékenységet folytatnak az ápolás tudomány területén és az intézmény megfelelő minőségfejlesztési háttérrel is rendelkezik. Az oktató kórház címet Prof. Dr. Dux László a Gál Ferenc Egyetem rektora és dr. Vincze Gábor PhD kari dékán adta át az intézményt képviselő dr. Szabó Ferenc orvos igazgató és Mészáros Magdolna ápolási igazgató részére.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …