2022. december 5., hétfő
FONTOS

Katonai járőr versenyt rendeznek Gyulán és Békéscsabán

Ismét megrendezik a “Sárgarigók Vonulása” elnevezésű katonai járőr versenyt október 7-e és 9-e között Gyulán és Békéscsabán.

A megmérettetést 2019-ben hívták életre Békés megyében. Akkor még csak a Dunától keletre eső megyék katonái vettek részt az eseményen. A vezérelv az volt, hogy hozzanak létre egy olyan platformot, ahol a területvédelmi ezredek zászlóaljai a szabályoknak megfelelő módon össze tudják mérni a kiképzésen szerzett tudásukat.

A Sárgarigók Vonulása mellett idén egy másik eseményt is megtartanak. Braun Tibor őrnagy, a békéscsabai hadkiegészítő és toborzó iroda vezetője elmondta, szeptember 30-án rendezik a haditorna Békés megyei döntőjét a repülőtérnél. Ezen általános és középiskolás diákok vesznek részt különböző versenyszámokban.

Az esemény célja, hogy a fiatalokkal megismertessék a Magyar Honvédséget, közelebb hozzák számukra a honvédelem ügyét, az egészséges életmódot, valamint a sportot.

Nézze meg ezt is:

Kedvenc könyvem: Meseköntösben a huszonegyedik század

Könyvajánló sorozatunk egy különleges darabbal bővült, Balázs Anita szeptemberben megjelent munkájáról, a szülők és gyermekek …