2024. április 24., szerda
FONTOS

2600 ember kaphat munkát Békés megyében

Szerda délelőtt a békéscsabai Munkácsy múzeumban tartottak projektnyitó sajtótájékoztatót a Békés megyei foglalkoztatási paktumról.

Egy 4,3 milliárd forintos program révén közel 2600 álláskeresőt, elsősorban 50 év felettieket és a kisgyermekes anyukákat vérteznek fel olyan képzettségekkel, melyeknek köszönhetően nagy eséllyel helyezkedhetnek el a munkaerő-piacon.

Most nagyjából 11 ezren keresnek állást Békés megyében, miközben a cégvezetők sokszor arra panaszkodnak, hogy nem találnak szakembert. Ez a projekt erre a problémára is kínálhat megoldást, hiszen képzéseket indítanak és bértámogatást nyújtanak.

Az eseményen Zalai Mihály megyei elnök emlékeztetett, az elmúlt bő egy évtizedben kedvező folyamtok indultak be a térség munkaerő-piacán, kevesebb, mint a felére csökkent az álláskeresők száma, idővel pedig a közfoglalkoztatottak is egyre kevesebben lettek, mégpedig azért, mert többségük a versenyszférában találta meg számításait. Mindehhez nagyban hozzájárult az a paktumprojekt, mely a korábbi pályázati időszakban ötezer hátrányos helyzetű embert vezetett be a munkaerő-piacra.

Békés megyében most főleg az 50 év felettiek keresnek állást. A közfoglalkoztatottak közül is azok, akik megfelelő szakmával rendelkeztek és motiváltak voltak, már találtak megfelelő munkát. A projekt várhatóan 2027 végéig tart, a tervek szerint addig 2600 ember munkába állását segíthetik, köztük olyanékét is, akik inaktívnak számítanak.

Nézze meg ezt is:

Rendőrök és rendőrségi dolgozók vehettek át jutalmat a Rendőrség Napján

  Szent György nap, a Magyar Rendőrség Napja alkalmából 2024. április 23-án állománygyűlést tartottak a …