2024. április 20., szombat
FONTOS

Táplálkozástudományi szakemberek konferenciáját rendezik meg az egyetemen

Táplálkozástudományi szakemberek III. országos konferenciáját rendezik meg csütörtökön és pénteken a Gál Ferenc Egyetem Egészség- és Szociális Tudományi Karán.

Négy évvel ezelőtt született meg a Debreceni Egyetemen az a gondolat, hogy legyen olyan esemény, ahol nem kifejezetten dietetikusok, hanem élelmiszeripari szereplők, pszichológusok, illetve minden olyan szakember, aki valamilyen módon kapcsolódik a táplálkozás tudományhoz jelen legyen. A konferenciának már második alkalommal ad helyet Gyula. Az első alkalommal online, míg idén hibrid, jelenléti és online formában tartják az eseményt.

A kétnapos program elsősorban táplálkozás-, valamint élelmiszertudományi szakembereket, dietetikusokat, ápolókat szólít meg. A délelőtti plenáris előadásokat tudományos értekezések követtek. Párduczné Szöllősi Andrea főiskolai docens “Az elhízás szerepe a reprodukciós egészséget érintő megbetegedésekben” címmel tartott előadást.

Herczeg Viktória, iskolai szociális munkás “Miért látok mindenhol kalóriákat? Serdülőkor helyett evészavar? Segítők és fiatalok küzdelme az iskolai mindennapokban” kérdésekre adott választ az érdeklődőknek.

A nap során a gyermekkori elhízás rizikótényezői is szóba kerültek a szülők szemén keresztül.

A konferencia második napján többek között a gomba feldolgozás új módszereit járják körül, valamint a tudatos élelmiszerválasztás kérdéseivel foglalkoznak.

Nézze meg ezt is:

Évfordulót ünnepeltek a gyulai polgárőrök

  Öt éve adták át a Gyulai Bűnmegelőzési Polgárőr Egyesület irodáját, egyben a gyulai polgárőrök …