2024. március 29., péntek
FONTOS

A földszintre költözik a könyvtár a téli időszakban

Ezekben a napokban 19 fokot tartottak a Mogyoróssy könyvtár emeleti folyóirat olvasójában, de mint Dézsi János igazgató szavaiból kiderült, a fűtési szezon megkezdéséig lesz ez még kevesebb is, utána pedig a tervek szerint tartósan 15 fokra rendezkednek be itt. Ennek megfelelően ide a látogatók sem jöhetnek majd, az újságokat a jobban fűtött földszinten lehet majd átlapozni.

Dézsi János igazgató elmondta, eddig is igyekeztek takarékosan gazdálkodni, de a következő hónapokban ez már nem lesz elég, ezért radikálisabb változtatásokra kényszerülnek. Az új helyzetben az emeletet gyakorlatilag alig használják majd, a szolgáltatások és a munkavégzés is alapvetően a földszintre költözik. A zenei könyvtárban kap helyet a folyóirat részleg, a lenti folyosón az emeleti wifi is elérhető lesz. Ha valaki kutatni, tanulni szeretne, akkor a helytörténeti gyűjteményben teheti meg ezt.

A változások a gyermekkönyvtár szolgáltatásait nem érintik, a fiatalok itt tanulhatnak, járhatnak a szakkörökre és olvashatnak, kölcsönözhetnek.

 

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …