2024. április 20., szombat
FONTOS

Együttműködik az Erkel Gimnázium és az SZTE

Kallós Eszter énekelte el Erkel Ferenc Bánk bán című operájából a Hazám, hazám című áriát.

A péntek délelőtti, városházi eseményen írták alá azt az együttműködési megállapodást, mely a gyulai Erkel gimnázium és a Szegedi Tudományegyetem között született.

Kovács József országgyűlési képviselő támogatandónak nevezte a két intézmény kapcsolatának szorosabbra fűzését, mert az az eddig háttérbe szoruló területeken is képzett szakembereket biztosíthat térségünk számára.

Görgényi Ernő gyulai polgármester az együttműködés pontjai közül kiemelte azt, mely segíthet abban, hogy a képzett, diplomás szakemberek visszatérjenek Gyulára.

Teleki-Szávai Krisztina tankerületi igazgató a gimnázium, az egyetem és a város hármasának generációkon átívelő jelentőségű együttműködéséről beszélt. Zámori Ida, a gimnázium igazgatója pedig kiemelte, ennek az együttműködésnek nemcsak múltja, jövője is van.

Egy egyetemnek fontos feladata, hogy pozitív hatást gyakoroljon környezetére – mondta Zakar Péter. Az SZTE rektorhelyettese hangsúlyozta, e magállapodásnak köszönhetően ők is pontosabb képet kapnak arról, hogy mi zajlik a közoktatásban, ugyanakkor a diákok is több lehetőséghez jutnak.

Az eseményen elhangzott, a megállapodás nemcsak a szakmai programok bővülését hozhatja magával, hanem egy nyári, gyulai szabadegyetem létrehozásának alapjait is lefektetheti.

Nézze meg ezt is:

Tájékoztatók voltak középpontban az áprilisi közgyűlésen

Április 18-án ülésezett Békés Vármegye Önkormányzatának Közgyűlése,Békéscsabán. A testület áttekintette a Békés vármegye 2023-as évi …