2023. március 25., szombat
FONTOS

Újra muzsikált az erdő Gyula térségében

A Békés megyei Szimfonikus Zenekar kamaraegyüttesét hallhatta a közönség szombat délután, a városerdei erdei iskola mellett kialakított, akár hangversenyek lebonyolítására is alkalmas területen.

Az eső ugyan hamarosan beljebb parancsolta a természet és a komolyzene kedvelőit, de a regionális Erdők Hete rendezvénysorozat megnyitójára még a zápor előtt sor előtt.

Görgényi Ernő polgármester hangsúlyozta, Gyulán fontos a természet szeretete és védelme. Csak tavaly 24 hektár tölgyerdőt telepítettek a város déli részén, 2030-ig pedig várhatóan 100 hektárra rúg majd ez a szám. Emellett a belterületen is nagy gondot fordítanak a növények ápolására, telepítésére. A polgármester mindezek mellett a természet és a kultúra összekapcsolódásáról is beszélt.

Szabó Lajos erdőmérnök, a Muzsikál az Erdő Alapítvány elnöke, a rendezvény főszervezője elmondta, idén már a tizenkilencedik évadot élik, és idén már a Kárpát-medence hat térségében szervezték meg az egyedülálló programot.

 

Városerdőn és a Mályvádi-erdőben a szombati nap során számos programot kínáltak az érdeklődőknek, a zene és a kultúra mellett a természetvédelem állt ezek fókuszában. Vasárnap Nagyvárad térségében folytatódott a rendezvény.

Nézze meg ezt is:

Salátanapot rendeztek az Erkel gimnáziumban

  25. alkalommal rendezték meg a salátanapot az Erkel gimnázium fenntarthatósági témahetén. Az idei esemény …