2024. április 19., péntek
FONTOS

Gasztroenterológiai tanácskozást tartanak Gyulán

Ezekben a napokban tartják Gyulán a Magyar Gasztroenterológiai Társaság Endoszkópos Szekciójának idei tudományos ülését. Az ország minden részéről érkező vendégek a rendezvény történetében immár harmadszor látogattak a fürdővárosba.

A csütörtök délelőtti megnyitón Kovács József országgyűlési képviselő az endoszkópos szekció erősödő jelentőségét hangsúlyozta.
Görgényi Ernő polgármester kiemelte, a város számára elismerést jelent a helyszínválasztás, mindez az itteni szakemberek munkája mellett a gyulai szolgáltatások magas színvonalát is dicséri. Becsei László, a Békés Megyei Központi Kórház főigazgatója hangsúlyozta, az elmúlt években látványos szakmai fejlődés zajlott az endoszkópos eljárásokkal kapcsolatban.

A kongresszus résztvevői megismerhették a legfrissebb hazai és nemzetközi tapasztalatokat és új tudományos eredményeket. A program során nemcsak a legfejlettebb országok és a jelenlegi hazai endoszkópos helyzetet mutatták be, de kitekintettek a jövő lehetőségei felé is.

Nézze meg ezt is:

Fókuszban a területfejlesztés

  Hétfőn nyolcadik alkalommal szervezett információs napot a Békés Vármegyei Önkormányzat a Csabagyöngye Kulturális Központban. …