2024. április 24., szerda
FONTOS

Yasmina Reza: Művészet című darabját láthatta a közönség a kamarában

A kézdivásárhelyi Udvartér Teátrum előadását mutatták be csütörtök este a Gyulai Várszínház kamaratermében. Bokor Ildikó a Boróka Magyar-Székely Kulturális Közhasznú Egyesület elnöke elmondta, régóta szerették volna ezt a darabot elhozni Gyulára.

Az Udvartér Teátrum közel 5 éve játssza a magyar és iráni zsidó szülőktől származó, francia Yasmina Reza: Művészet című darabját. A darab három barát történetét mutatja be. Az egyik szereplő egy horribilis összeget, 20 ezer eurót ad ki egy olyan kortárs alkotásért, amely a barátja szerint értéktelen.

A harmadik szereplő mintegy békítőként van jelen, míg el nem szabadulnak az indulatok. Az esztétikai nézetkülönbségek miatt kirobbanó konfliktus elkerülhetetlenül felszínre hozza a régi nézeteltéréseket és eltitkolt dolgokra derül fény.
A békítő szerepét alakító Kiss László elmondta, karaktere számára a legfontosabb a barátság, minden pozitív élmény forrása ez a hármas együttlét. Ezért tesz meg mindent, hogy megmentse a helyzetet, közben a nézőt is elgondolkodtatja a baráti viszonyokról.

A Gyulai Várszínház következő előadása október 25-én, Munkatársas – avagy konfliktusmegoldások humorral a munka világában címmel lesz látható.

Nézze meg ezt is:

Rendőrök és rendőrségi dolgozók vehettek át jutalmat a Rendőrség Napján

  Szent György nap, a Magyar Rendőrség Napja alkalmából 2024. április 23-án állománygyűlést tartottak a …