2024. június 16., vasárnap
FONTOS

400 ezer forinthoz segítették a vásárlók a koraszülött alapítványt

Hétfő délután jelképesen átadták az egyik áruházlánc „Ön választ, mi segítünk!” programjának nyereményeit.

A vásárlók szavazatai alapján a Békéscsabán közösségi kertet működtető Fenntartható Térségért Alapítvány 100, a helyi kastélyparkban denevérodú és ahhoz internetes elérést biztosító odúkamera kihelyezése érdekében pályázó Gerlai Wenckheim Társaság 200, a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány pedig 400 ezer forintos támogatáshoz jutott. Ők a Bodoki kertekben kialakítandó KoraPark fejlesztésére szeretnék fordítani az elnyert forrásokat.

Máté Szabolcs, a gyulai áruház vezetője beszélt élelmiszermentési programjukról is, amiben az áruházak munkatársai minden munkanap végén összegyűjtik és kiválogatják a már el nem adható, de emberi fogyasztásra még alkalmas élelmiszereket. Ezeket a Magyar Élelmiszerbank Egyesület és helyi partnerszervezetei veszik át, és juttatják el a rászorulók számára.
Gyulán az élelmiszerek elosztásában a kistérségi szociális intézmény vállal kulcsszerepet. Ők nemcsak a fürdővárosban, hanem Eleken, Kétegyházán és Lőkösházán is szerepet vállalnak az élelmiszer megfelelő helyre való eljuttatásában, melyekből a tanyavilágban élők is kapnak.
Az áruházlánc jótékonysági programja a következő időszakban is folytatódik, újra helyi civil szervezetek munkáját lehet támogatni a szavazatokkal.

Nézze meg ezt is:

Új módszer az öntözésben

  Nemrégiben húsz öntözőzsákot helyezett ki a város közterein a Gyulai Közüzemi Kft. A kísérleti …