2024. február 24., szombat
FONTOS

Díjazták a QR kódos városi túrát teljesítő csapatokat

Összesen 14 csapat teljesítette szeptember 30-a és október 5-e között a QR kódos városi túrát Gyulán.

A programra 3-5 fős társaságok jelentkezhettek. Az eseményt a szív világnapja alkalmából hívták életre a szervezők. Céljuk az volt, hogy megmozgassák a város lakosságát. Ennek érdekében két távra, egy 2,8 kilométeres, valamint egy 6 kilométeres túrára lehetett jelentkezni. Az előbbi táv első helyezett csapata a “MolnAre Team” lett, akik családi kihívásként tekintettek a városi barangolásra.

A séta az egyik legegyszerűbb mozgásforma. Hosszú távú és jótékony hatása felbecsülhetetlen a szervezet számára. Nem igényel külön felszerelést, nem szükséges elmenni egy edzőterembe, és bármikor lehet vele élni. Azoknak az embereknek, akik mindennap legalább 15-30 percet sétálnak, jobb az emésztésük, élesebb a látásuk, és a stressz romboló hatásai is kevésbé érintik őket.

Feltétel volt, hogy legalább egy csapattag rendelkezzen okostelefonnal, QR kód felismerő alkalmazással, valamint mobilinternettel. A jelentkezők e-mailben kaptak egy kódot, abból tudták meg, hogy számukra hol kezdődik a barangolás. Az első helyszínen két QR kódot helyeztek el.

A 6 kilométeres városi túrát a “Lila túrárók” elnevezésű csapat teljesítette a legjobb idővel.

Nézze meg ezt is:

Szemléletformálás a lila suliban

Csütörtökön az egész nap a parasportról szólt a lila suliban, felhívva a figyelmet a fogyatékkal …