2024. április 26., péntek
FONTOS

Idén is a szűrések fontosságát hangsúlyozzák a Hídi sétán

2012 óta minden évben megrendezik a Hídi sétát Gyulán, így lesz ez idén is.

Az október 14-ei esemény nem titkolt célja, hogy népszerűsítsék a megelőzést segítő szűréseket, amelyek közül a Hídi séta az egyik legjelentősebb program. Ma Magyarországon a daganatos megbetegedések miatti halálozás a szív és érrendszerit követően a második leggyakoribb halálok. A Hídi séta – Összefogás az egészségért, séta a mellrák ellen elnevezésű rendezvénynek idén nem a Vigadó, hanem a Béke sugárút 67 alatt található épület ad otthont. A helyszín mellett más változások is lesznek az idei programban.

A pénteken kezdődő programok első eseménye is az egészséghez és az önzetlen segítségnyújtáshoz kapcsolódik, ekkor ugyanis bárki segíthet három másik emberen véradással.

A Magyar Vöröskereszt már 11. alkalommal hívja életre ezt az eseményt. A nap folyamán lesz szűrővizsgálat, viszont nem lesznek előadások, de biztosítottak egy orvost, aki bizonyos kérdéseket megválaszol a rendezvény ideje alatt.

Az eseményen már hagyomány, hogy egy közös sétával hívják fel a figyelmet a mellrák megelőzésének fontosságára, amely Európában a nőknél a leggyakrabban előforduló rosszindulatú daganatos megbetegedés.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …