2024. május 25., szombat
FONTOS

Nagyanyáink konyhája éled újjá az Almásy-kastélyban

Nem véletlenül került a fenntarthatóság témája az idei Múzeumok Őszi Fesztiválja programsorozatának fókuszába.

A beköszönőben lévő energiaválság arra késztette az országos rendezvény szervezőit, hogy a takarékosság, az ökológiai fenntarthatóság fogalmainak jegyében ne csak szórakoztatni akarják a látogatókat, hanem adott esetben olyan tapasztalatokhoz, jó gyakorlatokhoz segítség őket, melyeket mindennapi életükben is hasznosíthatnak.

E gondolatok jegyében a gyulai kiállítóhelyek munkatársai programjaikkal egyfelől szeretnék bemutatni, hogy ők maguk miként vállalnak szerepet a fenntarthatóság megvalósításában. Másrészt arra szándékoznak – a múlt értékeinek bemutatásával – példákkal szolgálni, hogyan tudjuk csökkenteni ökológiai lábnyomunkat.

A kastély látványkonyháján Nagyanyáink velünk élő konyhája címmel rendeznek olyan programsorozatot, mely során egyszerű alapanyagok felhasználásával készítenek gazdaságos, de tápláló ételeket.

A látogatóközpontban úgy tervezik, hogy a Nagyanyáink velünk élő konyhája alkalmai nem korlátozódnak majd a Múzeumok Őszi Fesztiválja idejére, hanem a következő hónapokban is folytatódnak.

Nézze meg ezt is:

Látványos kötetben írta meg Németváros történetét Erdmann Gyula

  A napokban megjelent, és küllemében sokak számára meglepetést okozott Erdmann Gyula történész, nyugalmazott levéltár …