2024. június 14., péntek
FONTOS

Autókat próbált nyitogatni három fiatal Békéscsabán

Több kocsinál sikerrel is jártak, mert a tulajdonosok nem zárták be azokat. Egy autót elvittek, több másikból loptak. A rendőrök elfogták őket.

Békéscsabáról Dobozra akart eljutni szórakozni 2022. október 7-én este két fiatal férfi. Gyalog indultak el és útközben a városban parkoló járművek ajtaját próbálták nyitogatni. Az egyik autó nem volt bezárva és az indítókulcsot is benne hagyták. Az idősebbik beült a volán mögé, majd átkocsikáztak Dobozra. Ott lementek az útról és az autó meghibásodott, üzemképtelen lett, nem tudtak vele továbbmenni.

Néhány nappal később, 2022. október 10-éről 11-ére virradó éjjel egy ismerősükkel, egy dobozi fiatallal szintén Békéscsabán ugyancsak parkoló autókba próbáltak bejutni. Megint találtak olyan járművet, amelyik nyitva volt. Kabátot, SIM-kártyát, elektromos cigarettahevítőt és festékszóró spréket vittek el belőle. A Békéscsabai Rendőrkapitányság jármű önkényes elvétele és lopás miatt indított ellenük büntetőeljárást.

A gyanú szerint az elmúlt napokban hasonló módszerrel több Békéscsabán leállított és nyitva hagyott járműből is loptak, ezekből többek között aprópénzt, cigarettát, ruhát és indítókulcsot vettek magukhoz. A nyomozók vizsgálják, hogy a 20 éves sarkadi és a 18 éves békéscsabai férfi, valamint a 16 éves dobozi fiú összesen hány autóst károsítottak meg, és követhettek-e el más vagyon elleni bűncselekményt is.

A rendőrség arra kéri a járművezetőket, gépkocsi-tulajdonosokat, hogy mindig, még akkor is, ha csak rövid időre mennek el a kocsi mellől, zárják be azt!

Ellenőrizzék is, hogy a központi zár lezárta-e az ajtókat és az ablakokat is felhúzták-e!

Ne hagyjanak az utastérben, jól látható helyen semmilyen készüléket, telefont, ruhát, táskát, más értéket, amelyek felkelthetik a rossz szándékkal nézelődők figyelmét.

Nézze meg ezt is:

Emberölés Mezőberényben

A Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2024. június 7-én fél 12 előtt néhány perccel érkezett …