2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Táncos formában adtak baleset-megelőzési tanácsokat diákoknak

A szolnoki Üzenet Táncszínház öntötte új formába a közlekedéssel kapcsolatos témákat szerdán, az Erkel Ferenc Művelődési Központban.

Többek között a láthatóság fontossága, az ittas, bódult állapotban történő járművezetés, a büntetőfékezés, a menet közbeni mobiltelefonálás, valamint a biztonsági öv használatának hiánya volt a témája a gyulai baleset-megelőzési rendezvénynek. A 24 tagból álló egyesület már 2016 óta járja az országot ezzel az előadással, több, mint 50-szer adták elő az érdeklődők számára.

A táncok között egy szakértő beszélte meg a diákokkal, hogy mit is láthattak a színpadon. A gyulai eseményen többek között Benkő Mihály, a Közlekedéstudományi Egyesület Békés Megyei Szervezetének Közlekedés Emberi Tényezői Szakcsoport elnöke látta el hasznos tanácsokkal a megjelenteket.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság igyekszik különböző baleset-megelőzési programokat előkészíteni, szervezni. Fontosnak tartják, hogy az üzenet, amit szeretnének közvetíteni, az valóban tudatosuljon azokban, akiket megszólítanak. A szerdai baleset-megelőzési rendezvény általános, valamint középiskolás diákoknak szólt.

A rendőrség munkatársai bíznak benne, hogy az előadást követően, hogyha közlekednek, vagy veszélyhelyzetbe kerülnek, akkor eszükbe jutnak az elhangzottak.

Nézze meg ezt is:

Idén is Törökzugban kezdődött meg a városi virágosztás

  A meghirdetett időpont előtti órában is már nagy volt az érdeklődés a városi virágosztás …