2024. április 20., szombat
FONTOS

A prevencióra hívták fel a figyelmet a Hídi sétán

A 60+ szenior tánccsoport műsora is színesítette a már 11. alkalommal életre hívott Hídi séta – Összefogás az egészségért, séta a mellrák ellen elnevezésű rendezvényt.

Görgényi Ernő polgármester köszöntő beszédében kiemelte, életmentő jelentősége van a prevenciónak.

Szilágyi Edit, a gyulai esemény ötletgazdája 2010-ben talált a mellében egy csomót, majd az orvosok rosszindulatú melldaganatot állapítottak meg nála. A műtét után kemoterápián kellett részt vennie. Szilágyi Edit 12 éve tünetmentes. Kiemelte, fontosnak tartja, hogy minden évben elmenjen szűrésekre.

A pénteki programok első eseménye is az egészséghez és az önzetlen segítségnyújtáshoz kapcsolódott. Egy véradó három ember életén tudott segíteni. A vér nélkülözhetetlen a rászoruló betegek gyógyításában, az életmentésben. A tudomány mai állása szerint a vér semmi mással nem pótolható, mesterségesen nem előállítható, csak véradással.

Az eseményen a Magyar Vöröskereszt egy “Hősképző” programot is szervezett. Itt elsősegély és újraélesztés bemutatót lehetett megtekinteni. A mentőszolgálat ezt már több éve csinálja, meghatározott időpontokban a mentőállomásokra is be lehet menni.

A Magyar Vöröskereszt Békés megyei szervezete a gyulai területszervezettel közösen immár 11. alkalommal rendezte meg az eseményt. Évről-évre felhívják a figyelmet a szűrések fontosságára.

Az eseményen a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai baleset-megelőzési programot tartottak a fiatalok számára, ahol többek között kipróbálhatták a részeg szemüveget. A mellrák elleni küzdelem jegyében a Kossuth téri szökőkút vize ismét rózsaszínre váltott.

Nézze meg ezt is:

Évfordulót ünnepeltek a gyulai polgárőrök

  Öt éve adták át a Gyulai Bűnmegelőzési Polgárőr Egyesület irodáját, egyben a gyulai polgárőrök …