2024. április 24., szerda
FONTOS

Rumini történetét hozta el a Fogi színház Gyulára

Nagy izgalommal várták a gyerekek a Pesti Művész Színház Fogi Gyermekszínházának előadását az Erkel Ferenc Művelődési Központban. A társulat ez alkalommal Berg Judit: Rumini Ferrit-szigeten című mesejátékát hozták el az óvodásoknak és az általános iskolásoknak.

Ez már nem az első alkalom, hogy a Fogi színház előadásával találkoznak a gyerekek Gyulán. Egy olyan darabot hoztak el a fiatalok számára, amelyből a könyv sok általános iskolában, 3-5. osztályban kötelező illetve ajánlott olvasmány.

Berg Judit tengerész-kalandregényeinek jól ismert főhőse, az agyafúrt kisegér, Rumini hajósinasnak szegődik a Szélkirálynő nevű tengerjáró vitorlásra. Beutazza a világot és általában mindenhol hajmeresztő kalandokba keveredik. Ezúttal pedig óriási bajba kerül, társaival együtt.

A vadonatúj, színpadra írt történetben Ferrit-sziget gonosz úrnőjének életveszélyes kelepcéje várja őket, ahonnan csak fortélyok, leleményesség és önfeláldozó bátorság révén lehet szabadulni. A darab során hétköznapi állapotok szembesülnek a valódi problémákkal.

A Fogi színház először idén nyáron mutatta be a darabot. Legközelebb 2023-ban készülnek újdonságokkal.

Nézze meg ezt is:

Rendőrök és rendőrségi dolgozók vehettek át jutalmat a Rendőrség Napján

  Szent György nap, a Magyar Rendőrség Napja alkalmából 2024. április 23-án állománygyűlést tartottak a …