2024. április 20., szombat
FONTOS

Toborzót és bowling versenyt szervezett a Magyar Speciális Olimpia Szövetség Gyulán

A fürdőváros az országos roadshow első állomása volt. A rendezvény célja, hogy bemutassa a Speciális Olimpia módszerét, amely a sport által biztosítja az értelmi fogyatékossággal élő fiatalok sokoldalú fejlesztését.

Görgényi Ernő polgármester köszöntő beszédében kiemelte, a fogyatékossággal élő sportolókat azért is fontos támogatni, hiszen ők példát adhatnak számunkra.

A magyar sportolók a legutóbbi, Abu Dhabiban megrendezett Speciális Olimpia Nyári Világjátékokon összesen 69 érmet szereztek. A négy fős bowling-válogatott 2 arany, 1 ezüst és egy bronzérmet szerzett Molnár Melinda irányításával. A szakágvezető “A bowling sokoldalú fejlesztő hatása az értelmi fogyatékossággal élő emberekre” címmel tartott előadást a gyulai rendezvényen. Elhangzott, a bowling egy olyan különleges sportág, mely szinte minden képességet fejleszt.

Jády György a “Speciális Olimpia módszer – az értelmi fogyatékossággal élő emberek sport általi fejlesztése” címmel tartott előadást a gyulai eseményen. Kiemelte, fizikailag, lelkileg és szociális szempontból is fontos a sport.

15 éves a bowling szakág, ez idő alatt három világjátékon vett részt a magyar csapat. Jelenleg készülnek a negyedikre, melyen két női és két férfi sportoló képviseli Magyarországot. A következő Speciális Olimpia Nyári Világjátékokat 2023-ban Berlin rendezi, melyen egyedüli gyulaiként Herczeg János, a Harruckern Sportegyesület játékosa is részt vesz.

Herczeg János 10 éve kezdett el bowlingozni, jelenleg heti háromszor egy órát készül a berlini világversenyre. Az utóbbi négy-öt évben elért kimagasló eredményei járultak hozzá ahhoz, hogy magyar válogatott kerettag legyen. Az elkövetkezendő fél évben a fiatal sportoló technikáját fogják fejleszteni.

Az előadásokat követően a megjelentek megtekinthették a versenyt, majd az eredményhirdetést követően páros bowlingozási lehetőség nyílt a gyulai pályán.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …