2024. április 19., péntek
FONTOS

Mezőberényi siker a bűnmegelőzési vetélkedőn

A mezőberényi Rau család nyerte az interaktív bűnmegelőzési program Békés megyei megmérettetését.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya 2022. október 18-án tartotta a „Házhoz megyünk!” országos bűnmegelőzési program megyei vetélkedőjét Békéscsabán.

A kezdeményezés célja, hogy minél többekhez eljussanak azok a tanácsok, információk, amelyek segítségével el tudják kerülni, hogy bűncselekmények, balesetek áldozatává váljanak. A résztvevő csapatok többek között állatvédelmi és vagyonvédelmi tesztlapot töltöttek ki, illetve személyleírást fogalmaztak meg úgy, mintha egy valóságban történt bűncselekmény kapcsán próbálnának segíteni a rendőröknek abban, hogy el tudják fogni az elkövetőt.

Emellett tisztában kellett lenniük a kerékpár kötelező felszereléseivel, ezeket is fel kellett sorolniuk. A jó hangulatú rendezvényen, a feladatlapok értékelése közben a versenyzők hasznos tanácsokat kaptak a bűnmegelőzési szakemberektől az internetbiztonságról, illetve a közelgő mindenszentek és halottak napi megemlékezésekkel kapcsolatosan.

A vetélkedőn a Békési Rendőrkapitányságot képviselő, háromtagú mezőberényi Rau család bizonyult a legjobbnak. Nekik Jánosi Péter r. ezredes, a Békési Rendőrkapitányság vezetője is gratulált.

Nézze meg ezt is:

Helyszíni szemle miatt lezárják a Sarkad és Gyula közötti útszakaszt

A Gyulai Rendőrkapitányság 2024. április 19-én, pénteken 10 óra és 11 óra 30 perc között …