2022. november 26., szombat
FONTOS

Az 1956-os gyulai veteránokra emlékeztek pénteken a Gyulavári Kastélyban

Az eseményt az Október 23. Alapítvány és a Magyar Politikai Foglyok Országos Szövetségének gyulai szervezete rendezte meg.

Az elmúlt időszakban a koronavírus-járvány miatt nem tartották meg ezt a programot, de idén mindannyian úgy gondolták, hogy eljött a folytatás ideje. Elhangzott, Magyarországon kevés olyan város és szervezet van, melyek ápolják a helyi veteránok emlékét.

Görgényi Ernő kiemelte, fontos, hogy az alapítvány tagjai egyéb programokkal is igyekeznek életben tartani az ’56-os szellemiséget, és a forradalmárok tiszteletét. A polgármester hangsúlyozta, a forradalom résztvevői közül többeknek el kellett menekülniük az országból. Akik itthon maradtak, ők is hátrányt szenvedtek az élet minden területén.

A pénteki eseményen megemlékeztek M. Szabó Andrásról, Gyula 1956-os polgármesteréről is. A kötetlen beszélgetés és múltidézés után az esemény végén megkoszorúzták az 1956-os gyulavári kopjafát.

Nézze meg ezt is:

Elkészült a Vereshús Gyulai Kolbász-és Húsmanufaktúra hentesáru-feldolgozó üzeme

  Elkészült a Vereshús Gyulai Kolbász-és Húsmanufaktúra hentesáru-feldolgozó üzeme, az átadó ünnepséget csütörtök délután tartották. …