2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Két helyszínen emlékeztek 1956 hőseire


Az 1956-os forradalom és szabadságharc 66. évfordulója alkalmából tartottak megemlékezést vasárnap délelőtt a gyulavári kopjafánál.

Az eseményen Veresné Petrás Márta, az 1956-os gyulavári forradalmi bizottság egykori elnökének, Petrás Jánosnak az unokája beszédében megemlékezett a forradalom áldozatairól. Kiemelte, 1956 eseményei megmozgatták az egész országot, így Gyulavárit is.

A beszédet követően a Bay Zoltán Általános Iskola növendékeinek műsora, majd a kopjafa koszorúzása zárta a gyulavári eseményeket.

A megemlékezés az Október 23. téren folytatódott. Az eseményen emlékbeszédet tartott Dávid Péter. Az Október 23. Alapítvány elnöke kiemelte, nincs ma olyan történész Magyarországon, aki kétségbe vonná, hogy az 1956-ban forradalom zajlott. Ennek ellenére azért ma sem egyértelmű a forradalom megítélése.

Dávid Péter kiemelte, október 23-a ünnep, hiszen értéket képvisel. Olyat, ami miatt megéri sok embernek összegyűlni egy helyre, sok ismerős és ismeretlen embernek.

Az eseményen közreműködött Vass György, Jászai Mari-díjas színművész, valamint a Papp-Sárdy Acoustic Zenekar. A műsort követően a megjelentek megkoszorúzták az ’56-os emlékművet.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …