2023. március 28., kedd
FONTOS

Korosztályos világelső vegyes párosban Oláh Imre

Korosztályos világelső lett vegyes párosban az 1989-ben született Oláh Imre.

A Gyulai Tenisz Szabadidő Sport Klub versenyzője Sarkadon Kádár Barnabás tanítványaként kezdett el ezzel a sporttal foglalkozni. Pár évvel később Gyulára került Kovács Zoltán hívására, ahol OB III-ban versenyzett a fürdővárosi csapattal. Oláh Imre kiemelte, ekkor kezdődött el a pályafutása, azóta sokat fejlődött. Később eggyel feljebb lépett a csapat, így hétvégéről-hétvégére keményebb ellenfelekkel küzdöttek a pályán. Ezt követően kezdett bele idén a szenior versenyekbe.

Férfi egyéniben, párosban, valamint vegyes párosban indult a tornákon. Az amatőr országos bajnokságon 500-as kategóriában, vagyis az erősebbnek számító versenyeken a dobogó legmagasabb fokára állhatott, vegyes párosban pedig a második helyet szerezték meg. Oláh Imre hangsúlyozta, ez az eredmény győzelemmel ért fel számukra azon a napon. Az Európa Bajnokságon egyéniben második, párosban pedig a harmadik helyen végzett. A nemzetközi versenyeken olyan kimagasló eredményeket ért el, melynek köszönhetően korosztályos világelső lett vegyes párosban. A hétvégéről-hétvégére történő megmérettetéseken többminden motiválja a teniszezőt.

Oláh Imre sérülés miatt az idei utolsó nemzetközi versenyen nem tudott részt venni. 2023-ban viszont újult erővel szeretne minél több versenyen jó eredményt elérni. Kiemelte, motiváció hiányában nem szenved, ennek köszönhetően áll az újabb kihívások elé a jövőben is.

Nézze meg ezt is:

Apai érzelmekről szóló darabot mutatnak be a kamarában

Rendhagyó előadással folytatódik hétfőn a Gyulai Várszínház kamaratermi szezonja. A “PADON – apa születik” című …