2024. április 23., kedd
FONTOS

Életeket mentett az EpiPen injekció

Nemrég a gyulai ötös iskolában használni kellett az EpiPen injekciót, egy kislányt testnevelés órán darázs csípett meg, a gyermek elkezdett bedagadni, de a gyorsan beadott injekció minden további problémát megakadályozott, így a kórházban már leginkább csak megfigyelésre volt szükség.

Hasonló események játszódtak le Gyulaváriban is, majd miután a gyulai példát más települések is követték, Kétegyházán is két esetben nyújtott segítséget a készítmény.

Szerda délelőtt a gyulai városházán nemcsak a közelmúlt eseményeit tekintették át, hanem pótolták azokat az injekciókat, melyeknek lejárt a szavatossági ideje. A szerdai eseményen tizenhat gyulai óvoda számára biztosítottak új adagot a súlyos allergiás reakciók esetén életmentő injekcióból.

Az eseményen Abdulrahman Abdulrab Mohamed elismételte a fontosabb tudnivalókat az EpiPennel kapcsolatban. Az Egészséges Városért Közalapítvány kuratóriumának elnöke hangsúlyozta, az injekció beadásához nem kell beleegyező nyilatkozat, és nincs olyan betegség vagy állapot, ami mellett a készítmény nem adható be.

A gyógyszerek beszerzését és kiosztását lebonyolító szervezet és Egészségfejlesztési Iroda működését Gyula Város Önkormányzata finanszírozza.

Nézze meg ezt is:

Az autizmus világnapját ünnepelték Gyulán

  Több százan vettek részt csütörtökön a gyulai Pánczél Imre Intézmény autizmus világnapi programján. A …