2024. április 19., péntek
FONTOS

Már második sárga kukát is lehet igényelni Gyulán

Kétségtelen előnyük, vagyis az ingyenes szelektív hulladékgyűjtés mellett problémákat is szültek a gyulai szelektív hulladékgyűjtő szigetek, több helyen is felerősödtek a nem megfelelő használat miatti hangok.

A városban így fokozatosan csökkent a számuk, igaz, közben ezzel párhuzamosan egyre nőtt a háztartásoknál elhelyezett sárga kukák száma, ezekben ugyanúgy papír és műanyag hulladékot lehetett elhelyezni.

Ma már csak 14 szelektív hulladékgyűjtő sziget maradt a városban. Ezekre már csak azért is szükség van, mert a háztartásokban keletkezett üveg hulladékot továbbra is itt lehet elhelyezni.

Bányai György egy új lehetőségről is beszélt, mely leginkább azoknak szól, akiknél több olyan hulladék termelődik, melyek nem férnek el egy, havonta elszállított sárga színű gyűjtőedénybe. Az üzemvezető-helyettes kiemelte, a szelektív hulladékgyűjtés továbbra is ingyenes, és nagy eséllyel az is marad.
 

Nézze meg ezt is:

Fókuszban a területfejlesztés

  Hétfőn nyolcadik alkalommal szervezett információs napot a Békés Vármegyei Önkormányzat a Csabagyöngye Kulturális Központban. …