2024. május 25., szombat
FONTOS

Békéscsabán is nagy érdeklődés mellett zajlott a „Light Friday”

A „Light Friday” országos akció keretében 2022. november 4-én 10 órától 15 óráig Békéscsabán, a városközpontban is ajándékkal várták a rendőrök a járókelőket, kerékpárosokat.

A 100 százalékos leértékelés keretében láthatóságot segítő eszközöket kaphattak 0 forintért, ingyen az érdeklődők. Több száz prizma, fényvisszaverő matrica, láthatósági mellény, villogó talált gazdára. Egy szerencsekereket lehetett megpörgetni, és mindenki olyan ajándékot kapott, amit kiforgatott.

Sokan fejezték ki a köszönetüket azért, hogy a rendőrség tart ilyen akciót. A megajándékozottak közül többen azt is elmondták, hogy a családjukból ki használja majd a hasznos kelléket. Így az unokáktól a nagyszülőkig minden korosztályhoz került az erre a napra beszerzett ajándékokból.

Ősszel, illetve télen egyre többet közlekedünk szürkületben, sötétben, ködben, esőben. Rendkívül fontos, hogy minden közlekedő használja, tartsa karban a kerékpárján, gépkocsiján a lámpákat, jelzőfényeket.

A láthatósági mellények, fényvisszaverő ruhák pedig erősítik a gyalogosok, kerékpárosok biztonságát, így használatuk akkor is ajánlott, ha a települések belterületén közlekednek.

Nézze meg ezt is:

Gyalogátkelőhelyen ütött el lányt egy autós Békéscsabán

  A férfi nem állt meg, elhajtott. Négyen utaztak vele, a nők először nem értették, …