2024. május 24., péntek
FONTOS

Őszi kiválasztó tábort rendeztek a környék tehetséges futballistáinak

U11-es őszi kiválasztó tábort rendezett a Gyulasport Körzet Központ. A két napos eseményen többek között edzéseken, valamint egymás közötti házibajnokságon is részt vettek a fiatalok. A gyerekek komoly célokkal űzik a futballt.

Szekeres Lajos, a Békéscsabai Labdarúgó Akadémia grassroots koordinátora elmondta, már második éve dolgoznak a Magyar Labdarúgó Szövetség új utánpótlás képzési rendszerén. Minden megyében tehetségközpontokat jelöltek ki, ez alatt pedig körzet központok felelnek a szakmai munkáért. Alattuk pedig a grassroots, vagy “D” szintű klubok foglalkoznak a gyerekekkel. A rendszer célja, hogy találják meg azokat a tehetséges gyerekeket, akik méltóak arra, hogy egyre magasabb szinten futballozzanak, legyenek élvonalbeli labdarúgók, magyar válogatottak, vagy játékosok a másod-, vagy harmadosztályban. Ennek az egységes rendszernek részét képezi a kiválasztási program.

A táborban a szakemberek figyelik a fiatalok képességeit, hogy a későbbiekben szintet váltsanak. Remélik, hogy minél több gyerek komoly futball karriert fut be a jövőben.

Szekeres Lajos elmondta, mindhárom körzet központból, a Gyulasportból, az OMTK-ULE 1913-ból, valamint a Békéscsaba UFC egyesületéből is több labdarúgó Békéscsabán futballozik a mostani U12-es korosztályban.

Nézze meg ezt is:

Tízezredik ügyfelét köszöntötte az eleki kormányablak

  Csütörtökön tízezredik ügyfeléhez ért a 2023 március 9-én átadott eleki kormányablak. Békés vármegyében akkor …