2024. március 28., csütörtök
FONTOS

2023 nyarára teljesen megújul az Erkel Hotel Munkácsy szárnya

A Munkácsy szárnyat utoljára 2001-ben újították fel Gyula legnagyobb szálláshelyén.

Akkor nem is teljes gépészeti, szerkezeti felújítás történt, hanem csak a szobákat tatarozták. Boros Zoltán igazgató kiemelte, időszerű volt, hogy ezt a szárnyat korszerűsítsék. Céljuk az, hogy háromról négy csillagos besorolásra lépjenek.

A beruházás jelenleg még a bontási szakaszban tart. A szárnyat még tavaly év végén zárták be. A bútorok kipakolásával kezdték, majd a szaniterek és a burkolók felszedésével folytatódtak a munkálatok. Most már falakat bontanak és szerkezetig visszabontják az egész épületet, hogy ezt követően új gépészetet és szobai berendezéseket kaphasson a Munkácsy szárny, amely 122 szobával rendelkezik. A Dürer szárnnyal kiegészülve az Erkel Hotel összesen 308 szobával egy teltház esetén közel 700 vendéget tud majd fogadni. Boros Zoltán elmondta, megújult vendégkörük van, ami az elmúlt évek hozománya. Az új szárnnyal igyekeznek a jelenlegi piacra fókuszálni és ezekre a kérésekre, igényekre választ adni.

Boros Zoltán kiemelte, a tervek szerint 2023 nyarára szeretnék átadni az új szárnyat a Gyulára érkező vendégeknek. Az igazgató hozzátette, foglaltság tekintetében ráfordultak az ünnepi időszakra. A karácsonyi, illetve a szilveszteri periódusra közel teltházas az érdeklődés. Nem tapasztalnak keresleti visszaesést, az őszi hónapok alatt rekord méretű foglaltsággal üzemel a hotel.

 

Nézze meg ezt is:

Jelentős fejlesztés előtt áll a gyulai onkológiai centrum

  A hamarosan kezdődő eszközpark fejlesztéssel a Békés vármegye onkológiai betegeit ellátó gyulai központ felzárkózhat …