2022. november 27., vasárnap
FONTOS

Nem használták a biztonsági övet, a fejükkel törték be a szélvédőt

Nem használta a biztonsági övet két fiatal nő, ezért szenvedtek fejsérülést, miután kocsijukkal hátulról nekiütköztek egy másik autónak.

A baleset 2022. november 9-én 16 óra 45 perc körül történt Békés megyében, a 44-es főút Szarvas és Békésszentandrás közötti szakaszán.

Forgalmi okból lassított előttük egy másik kocsi, de a két jármű között nem volt meg a megfelelő követési távolság, így nekiütköztek. A hátsó autót egy 19 éves nő vezette, és nem volt bekötve. A mellette utazó 18 éves nő sem használta a biztonsági övet. Mindketten beütötték a fejüket a szélvédőbe, gyakorlatilag a fejükkel törték össze az üveget. Megsérültek, de szerencsére nem súlyosan.

A történtek kapcsán a rendőrség kéri, hogy aki autót vezet, vagy autóban utazik, mindig használja a biztonsági övet! Ez a biztonsági eszköz csökkentheti a sérülés súlyosságát, bizonyos esetekben pedig meg is tudja óvni a használóját a sérüléstől.

A gyermekeket pedig feltétlenül a magasságuknak és az életkoruknak megfelelő, az autóba szabályosan betett, rögzített biztonsági gyermekülésben, vagy ülésmagasítón és bekapcsolt övekkel vigyék!

Nézze meg ezt is:

Halálos baleset Gyomaendrőd és Dévaványa között

Árokba borult egy személyautó Dévaványa és Gyomaendrőd között. A jármű vezetője a helyszínen életét vesztette. …